Hvornår er en ballon ikke en ballon? Når det er et teknisk problem, et design udfordring og inspiration til udvikling af nye og mere effektiv skæring udstyr.

Kantvis værktøjer grundlægger Pat Momany — gjorde ikke starte på hightech-kanten af stoffet skæring industri. Problemer, der skal løses få hans opfindsomme safter flyder, og hans forkærlighed for at sige “Sure, vi kan gøre det,” før l├╕se, tilføje til en virksomhed, der har genopfundet sig selv flere gange.

Med dette varemærke opfindsomhed og can-do holdning presser Seattle-baserede EdgeWISE nu grænserne for stof opskæring i et system, der er specialdesignet til at skære de store videnskabelige balloner NASA planer til at sende til kanten af jordens atmosfære.

Fra bådene til balloner

Det startede med bådene. “Jeg var i udskrivning erhvervslivet i 1985, og mødte en dame, der var at lægge vinyl navne og logoer på siderne af bådene,” fortæller Momany. “Gerber havde udgivet en 15 tommers vinyl tekst cutter, men hun gjorde grafik og logoer ud over bogstaverne. Jeg spekulerede på, hvis vi en eller anden måde kunne smelte vinyl til at skære det. Vi startede ud med en loddekolbe, der er knyttet til en X-Y plotter.” Efter at have arbejdet gennem mange “termisk spørgsmål”, midtvejs gennem 1986 Momany, i partnerskab med et andet firma, der senere gik fallit, indført et 36-tommer termisk cutter til tegn industri.

Det følgende år, “tilbage, når 286s var de varme computere,” Momany mindes, han og kolleger på GrafikEdge hjalp med at udvikle elskværdig teknologier tegn-skæring software og kom meget tæt på at perfektionere en drejelig kniv kutter af den slags, der er nu udbredt i skæring business. “Jeg ikke har tillid til softwareingeniører,” husker han det nær-hit ruefully.

I slutningen af 80 ‘ erne, Momany begyndte at undervise selv om lasere, og i 1990 solgt GrafikEdge og startede kantvis værktøjer til at udvikle, sælge og servicere skærende værktøjer og systemer. Kantvis debuterede en roll foder laser (RFL™) system på det internationale tegn Association show i 1992, og fik et U.S. patent i November 1993. For et par år EdgeWISE licens teknologien til et andet selskab, men da denne vej ikke producere den ønskede vækst, EdgeWISE begyndte at designe og sælge sin egen RFL produktlinje.

Ifølge selskabet litteratur giver RFL teknologi betydelige fordele i forhold til traditionelle flatbed-systemer, der skæres med knive:

RFL tager kun en tredjedel til halvdelen gulvplads i en flatbed;

lasere bruge minimum varme, for mindre væsentlig forvridning;

lasere giver en høj grad af præcision, konsekvens, kontrol og fleksibilitet;

den ekstremt lille snit bredde giver mulighed for detaljeret arbejde og tæt indlejring af komponenter, minimere affald;

lasere mindsker risikoen for skade, com-lignet til mange mekanisk opskæring metoder.

“Vi startede med fokus på design og udvikling af andre værktøjer, laser, og blev inviteret af Eastman Worldwide, en industristruktur selskab, til at udstille i deres stand på 1997 industrielle tekstiler Association show i Nashville. Det er, hvor jeg mødte Raven Industries’ Ron Stevens, der var på vej op i produktion slutningen af NASA’S Ultra lang varighed ballon projekt,”drejer sig om Momany.

Enkelt retning Cutter (SDC) systemet blev designet til at give præcise stråle levering, materialehåndtering og motion control, udviklet til at kompensere for forvridninger, der skyldes materiale stretching.

Den Ultra lang varighed ballon projekt (ULDB), profileret i vores oktober 1999 spørgsmålet, er NASAs seneste udvikling i videnskabelig udforskning af nær-rummet. Projektet sigter mod at udvikle ballon systemer understøtter videnskabelige observationer over 99 procent af jordens atmosfære, varighed ca 100 dage. Nyskabelser i materialer og konstruktion — den nuværende udformning er 600 fod høje og græskar formet, med lapper, der øger sin styrke, og lavet af en én mil fem-lag Mylar-polyethylen-polyester komposit, som giver en tidligere utilgængelige kombination af gas barriere, rive modstand og styrke – tilføje til en ballon, der kan tage nær-space ekstremer af temperatur og sol eksponering, og bære et par tusinde pounds af udstyr.

“Ron og jeg drøftet disse 600-fods fliger, og jeg sagde, ‘Sikker på, vi kan gøre det,'” Momany siger nonchalant. “Vores tænkning har altid været ikke-helt-mainstream, og det er mig. Jeg er en conceptualist; Jeg har ingeniører til at fortælle mig, hvad vi ikke kan gøre.” Omfanget af ultra lang varighed ballon giver enorme produktion udfordringer. “Det største problem var at NASA ønskede lapper skal skæres til 600 fod plus eller minus en fjerdedel tomme,” vidundere Momany. “Disse forskere er fantastisk. Du får dem i et værelse sammen, og de har alle disse idéer, men de er nogle gange ikke meget realistisk om fremstiller virkeligheden. Vi fik dem til at acceptere at plus eller minus tre inches; der er en.5 procent fejlmargin.”

Momany vidste straks at deres RFL system, som flytter materiale frem og tilbage under stationære opskæring hoveder, ikke ville gøre tricket; flytte filmen, at Connecticut-baserede Dimension Polyant havde udviklet til NASA fremad 600 fod og derefter tilbage til at skære en gore uundgåeligt ville fordreje stof ud over den krævede nøjagtighed. Den indlysende løsning var at udvikle et system, der ville flytte materiale i kun én retning. Momany er hurtig til at kreditere ingeniør Bill Stuart med at udtænke programkontrolelementerne for Edgewises enkelt retning skære (SDC) system, som kombinerer state-of-the-art laser stråle levering, materialehåndtering og motion control til at beregne l├╕se nødvendige materielle længde og digitalt kompensere for den strækning, der opstår under håndteringen.

De fleste skæring systemer, Momany siger, er drevet af Hewlett Packard grafisk sprog (HPGL), hvis begrænsninger gøre det ude af stand til at håndtere ULDB mellemstore projekter. “Med HPGL, du mister nøjagtighed over lange længder af materiale… du løber tør for matematik; du løber tør for decimaler,”uddyber han. Kantvis har ingeniører udviklet en ny databehandling teknologi, der kan opnå nøjagtighed ud til 16 eller flere decimaler.

“Og med HPGL, på 3.000 inches, systemet ville bare stoppe, og du ville have til at re-sende billederne – men det ville ikke have nogen måde at vide, hvor den havde forladt ud,” Momany siger, at bemærke, at 3.000 inches eller 250 fod, er mindre end halvdelen af længden af en ULDB gore. “Vores system kan bare holde på gang.”

Som Momany forklarer SDCS fordele for programmet NASA, han holder støde ind i hans egen “cutting edge” spørgsmål: proprietære teknologier, som han ikke turde forklare i overdreven detalje. Kantvis i øjeblikket patentering SDC system, med mellem 15 og 20 individuelle processer anført som anprisninger på programmet; Dette er en af fire patentansøgninger virksomheden har igangværende, og Momany forventer at indlede en anden to engang i år. (Det lille selskab, ved den måde beskæftiger tre fuldtids og to deltidsansatte, og bruger fem til syv entreprenører.)

Da det viste sig, var Edgewise’s SDC system i stand til at komme darn tæt på kravet oprindelige tolerance på +/-.3 inches; men som NASA, Dimension Polyant og Raven Industries fortsætter med at pille ved sammensætningen af ballon stof, nye hindringer opstår. Blot at skære en lap ned i midten af run af stof resultater i 40 procent affald, så EdgeWISE designet system til at skære halvt lapper ned hver lige kant, at blive syet sammen bagefter, skære ned til kun 14 procent. Dette betyder, at systemet skal være i stand til at opdage stof kant, der var ikke noget problem med den tidligere gennemskinnelige materiale. Den seneste version af stof, men er gennemsigtig, så kanten påvisning bliver et større problem.

Ydeevne og perforering

Momany tyder på, at SDC system ville være egnet til en lang række applikationer med enkle skære mønstre som kræver høj overførselshastighed, såsom automotive airbags. RFL system er hurtigere end en flatbed, og SDC er hurtigere endnu, stand til at håndtere 350 eller mere lineære fødderne af materiale pr. minut.

Ud over fordelen af at optage meget plads mindre gulv end flatbed systemer, rulle-feed SDC giver mulighed for hurtigere gennemløb uden stigende sikkerhed overholdelse spørgsmål eller behovet for uddannelse. “Vi forsøger at gøre hver maskine ved hjælp af en klasse en laserstråle — så sikkert som din laserprinter,” Momany noter. Pr. definition, er klasse en bjælker helt lukket. Hvis for eksempel ULDB gores skulle skæres med en laser bevæger sig over en flatbed, “for at flytte 600 fod, det skulle være en klasse fire stråle- og alle i lokalet skulle være laser-uddannet og iført briller,” forklarer han.

Nu, EdgeWISE arbejder på at tilpasse laser opskæring teknologi til perforering applikationer. “Vi kan tage 60-tommer-dækkende materiale og perforere den med en fjerdedel tomme adskille huller i træk, og en fjerdedel tomme adskille rækker, på 85 fod pr. minut – der er en halv million huller et minut,” Momany siger, at bemærke, at en klient, en rumfart virksomhed , bruger den resulterende perforeret materiale til at filtrere harpiks jævnt på dele, der skal være limet sammen.

“Begrænsning på de fleste perforering operationer er mekanisk; Det er som om de bruger en roterende nålepude, og nålene bryde hele tiden,”siger Momany. Det er ikke ualmindeligt, at nålen knækker at forekomme flere gange om ugen, eller endda daglige, hvilket resulterer i fire til otte timers nedetid hver gang. “Laser perforering kunne bruges i fremstilling engangsbleer, band-støtte, alle former for Geotextiler.”

Mens Momanys mener det er Edgewises lille størrelse og fleksibilitet, der gør det muligt at tage på disse former for problemløsning udfordringer, han erkender også, at de aerospace klient var oprindeligt nervøs om pålideligheden af sådan en lille leverandør. Projektets ULDB forudsat en tiltrængt dosis af troværdighed. “Når du siger, du arbejder med NASA, der har tendens til at få folks opmærksomhed,” konkluderer han.

www.EWT-Inc.com

Genoptrykt med tilladelse fra industrielle stof produkter gennemgang April 2000. Copyright® 2000 af industrielle tekstiler Association International. Industristruktur produkter gennemgang