Introduktion
Arbejder du i et virksomhedsmiljø med alle de såkaldte fordele, der bringer endnu ikke føler lyttede til, dit arbejde er ikke værdsat og undervurderet, måske du kan have været overset til forfremmelse uden god grund?
Hvilket betyder sandsynligvis, at du keder stiv, længes efter en ny udfordring, måske følelsen helt fanget og tænker der må være mere til livet end den 9-5. Ønsker du regelmæssigt nogen kunne sætte dig fri?
Måske lyder dette som dig! Hvis det er tilfældet, kan du blive ramt af et iværksættersamfund streak! Har du ofte drømt om at blive din egen chef, men ved ikke hvor du skal begynde?
Så hvis det er dig – så hvordan kan du gøre det ske? Det er rigtigt, at du kan skabe et liv med flere penge, mere fritid og større nydelse af kører din egen forretning, men hvor skal du gå herfra?
Hvad betyder det for dig?
Så du har besluttet, du ønsker at køre din egen virksomhed? Hvad betyder det for dig? Tænk på hvad det betyder for din livsstil, den tid, du ønsker at bruge og hvad du ønsker at opnå, samt hvad netop du ønsker at gøre som en forretning.
Kender du? Jeg hører fra en hel del mennesker, der har besluttet at køre deres egen virksomhed eller arbejde hjemmefra, men ved faktisk ikke, hvad de ønsker at være i erhvervslivet! Hvis dette er du bekymre dig ikke-du er ikke alene.
Klart indtil du beslutter dig for du ikke kan gå videre til den næste fase af faktisk at komme vil, så hvis du ikke kender synes om, hvad du nyder at gøre, hvad færdigheder, du har og hvad erfaring du har. Hvad kan du gøre med disse? Og ikke bare tænke på de indlysende ting-du ikke behøver at bare “give dig et job” gør hvad du gjorde for din sidste arbejdsgiver.
Tale det over med andre mennesker, de vil se forskellige ting at du så vil give dig et andet aspekt på din tankeproces. Hvis du ikke har noget af din egen måske kan du se på at købe en franchise-der findes mange forskellige typer af virksomheder.
Gøre nogle forskning. Kig ind i typen virksomhed, du ønsker at køre og finde ud af, hvad der sker i branchen, hvor efterspørgslen er og hvordan du kan passe ind der.
Når du ved, hvad du ønsker at gøre, ønsker du at få det rigtige første gang hvis du kan. Vi har alle læst statistik om nye forretninger – ca. 80% af dem gøre ikke det. Så hvordan skal du give dig selv den bedste chance?
Hvordan gør du det ske?
For at få din virksomhed den bedste start tror jeg der er en række ting, du kan gøre. I en nøddeskal er planlægning, passion, mennesker og praktiske forhold.
For det første passion – vil du gøre noget, du nyder? Jeg håber det! Hvis du ikke svare ja til dette spørgsmål, så hvorfor overvejer du at gøre det? Hvis du kan lide hvad du gør det vil virke meget nemmere og du vil i sidste ende være mere vellykket end en person, der ikke.
For det andet planlægning. Dette kommer alle handelsled at oprette og køre din forretning og på mange niveauer. Til at begynde med skal du kigge på dine mål eller vision for din virksomhed. Når du har et klart billede i dit sind om, hvad du vil synes om hvad du ønsker fra forretningen og hvad du ønsker at opnå. Dette vil være forskellige for alle, vi alle har vores egne mål og ideer så bekymre dig ikke om hvad andre mener eller ønsker. Er du på udkig efter en indkomst, en høj profil, en god omdømme eller enhver kombination af disse og andre ting?
Tænk på hvor længe du ønsker at gøre det for, og hvordan du får ud af det når tid kommer. Tænk over om du vil sælge virksomheden, give det videre til din familie eller bare lukke det.
Alle disse ting vil have en effekt på hvordan du planlægge og strukturere din virksomhed.
“begynde med slutningen for øje”
For det tredje-personer. Hvis du ser på nogen berømte iværksætter og ser på hvordan de opnået, hvad de har gjort, vil du finde at ingen af dem gjorde det alene. De fleste vil citere en mentor eller træner, der støttede dem. Det er en god idé at få dig nogen som denne, der kan hjælpe dig med at fokusere dine ideer, og holde dig på sporet med dine planer. Dette kunne være en business coach, life coach, en professionel rådgiver en anden virksomhedsejer eller måske endda en ven eller familie medlem.
Begynde at tænke om at opbygge et netværk af mennesker, der kan hjælpe dig, og folk du kan udveksle ideer med. Dette kan være gennem ansigt til ansigt møder, telefonisk eller på linje.
Og når din virksomhed er oppe og køre skal du tænke på medarbejdere, leverandører og naturligvis kunder. Men det er for senere. Her ser vi på at få dig i gang.
Endelig praktiske. Hvordan kan du starte op højre? Hvor får du alle oplysninger om skat, moms, ansætte personale, computersoftware, hvor du kan arbejde, sælger og så videre?
Mange mennesker begynde i erhvervslivet med ingen reel idé om, hvad der er involveret. Jeg ikke i tvivl om du er en ekspert på din handel, eller færdighed eller du ikke ville overvejer at starte en virksomhed – men har du kører en forretning før? Har du den første idé om hvad de skal gøre for skat, finansielle information og markedsføring? Ofte folk lære disse ting, som de går, og finde ud af om hvad de har brug at vide hvornår det er for sent – ofte med store omkostninger. Hvor ofte har du hørt “hvis blot han havde fortalt mig at før…”?
For at undgå dette er det værd at sætte i nogen tid op foran for at finde ud af, hvad du behøver at vide. Gøre nogle forskning – der er masser af information på internettet nu. Og spørge eksperterne, du bliver nødt til at bruge professionelle rådgivere som revisor i din virksomhed, så lejligheden til at finde nogle nyttige information mens du interviewe dem. Det er derfor, jeg skrev min eprogramme, så at folk kunne finde ud af om alle slags oplysninger på ét sted.
Og når du har gjort din tænkning og forskning og besluttet, at virksomheden er rigtige for dig du skal skride til handling! En rigtig god idé er helt værdiløs… indtil det er forvandlet til handling. Uden handling kan der ingen succes.
Husk Nike-bare gøre det!
Resumé
Beslutning er ofte det sværeste. Når du har besluttet at køre din egen virksomhed og vide, hvad du skal gøre kan du gå videre med planlægning og forskning at gøre det ske.
Tænk over hvad du skal gøre for at gå i retning af dine mål. Det hjælper for at inddrage andre til at hjælpe dig. Dette kan være ved at bringe en ekspert, eller det kan betyde, at læse en bog, lytte til bånd eller se videoer. Lære af dem, der har gjort hvad du forsøger at gøre.
Tænk på om det ville hjælpe dig at have en mentor eller en coach. Lovende en anden, at du vil gøre noget normalt betyder, at du er meget mere tilbøjelige til at gøre det. Ofte hjælper det for at have en person, der kan fungere som en klangbund, eller spørge dig om nogle søge spørgsmål s til at hjælpe dig på din vej.
Og vigtigst af alt – gå gøre det!